הזמנים השתנו , הטכנולוגיה התפתחה , ועם הזמן הטלפונים שלנו נהיו הרבה יותר חכמים ומתוחכמים , ברמה כזאת שסמארטפון בינוני של היום מכיל חומרה שלא הייתה מביישת מחשב נייח שהיה נחשב חזק מאוד לפני 4-5 שנים.
ההתקדמות הביאה איתה שינויי הרגלים ודפוסי התנהגות כאשר הראשי שבהם הוא הרגלי הגלישה שלנו , אם פעם הרוב המוחלט של הגלישה והשימוש באינטרנט היה מבוצע ממחשב נייד או נייח או לכל הפחות נטבוק,
השימוש הגובר במכשירים כגון סמארטפונים וטאבלטים מביא עימו גם את הצורך להתאים את חווית הגלישה באינטרנט לצרכנים.
הגישה הרווחת כיום הוא שהגולשים והמשתמשים באינטרנט מחוברים לרשת חלק גדול משעות היום , אם זה ברשתות חברתיות , צפייה ביוטיוב, עיון באתרי חדשות ורכילות , הכל עובר לרשת , חיי חברה ברשתות חברתיות כמו פייסבוק או וואטסאפ, עיתונים לאתרי חדשות כמו מאקו או YNET, קניות קניון הוחלפו בקניות אונליין בעליאקספרס ואיביי.
השימוש באינטרנט מבוצע דרך סוגים שונים של מכשירים , והגולשים מוצאים את עצמם נודדים בין טאבלט לסמארטפון ללפטופ לפאבלט למחשב נייח לנטבוק , לכל מכשיר יש את גודל המסך שלו וגם את כיוון ברירת המחדל שלו ( בסמארטפונים - לאורך , ברוב האחרים - לרוחב).
לאור השינוי בהרגלי הצריכה והמגמה הגוברת של שימוש בסוגי מכשירים שונים בעלי גודל מסך שונים ורזולציות מגוונות , נולד הצורך להתאים את חווית הגלישה באינטרנט לכולם.
ברוב המסכים של מחשבי ה PC ובטאבלטים לא תהיה בעיה בחווית הגלישה , אולם , כאשר אנו מדברים על סמארטפונים , שם מתעוררת בעיה , מבפני שאנו צריכים להתאים את האתר שלנו לגודל מסך מאוד קטן באופן יחסי ולרוב ינוע בטווח של בין "4-6", וכאן נכנס למשוואה המונח שנקרא
אתר רספונסיבי.
על כל אלה ועוד ננסה לענות במאמר שלפנינו.