המדריך המלא לוורדפרס (WORDPRESS) בעברית
מה זה וורדפרס (WordPress) ?
האם וורדפרס (WordPress) היא מערכת לבניית אתרים חינם?
האם צריך להתקין וורדפרס (WordPress)?
האם ישנה גרסא של וורדפרס (WordPress) ללא התקנה כמו WIX?
איך מתקינים וורדפרס (WordPress)?
האם וורדפרס (WordPress) היא מערכת מומלצת לבניית אתרים?
כמה עולה לבנות אתר וורדפרס (WordPress)?
האם מערכת וורדפרס (WordPress) מתאימה רק לבלוג או גם לאתר אינטרנט מלא?
איך מורידים את וורדפרס (WordPress) ?
כמה עולה וורדפרס (WordPress)?
האם יש וורדפרס (WordPress) בעברית?
האם יש אלטרנטיבות ל וורדפרס (WordPress) ?
מה ההבדל בין וורדפרס (WordPress) למערכות אחרות כמו WIX,LOGOSITE או EZBLOX?
האם צריך ידע כלשהו בתכנות על מנת לבנות אתר וורדפרס (WordPress)?
על כל השאלות האלו ועוד ננסה לענות במאמר הבא....
אם אתם חדשים בתחום בניית האתרים וכל הידע שצברתם מתבסס על קריאת כמה מאמרים ו מדריכים על וורדפרס (WordPress) , אתם בטח ישר חושבים על פרוצדורה מסורבלת שכוללת רכישת נפח אירוח על שרת , העלאת קבצים , התקנת בסיס נתונים , רכישת תבנית עיצוב , התקנת פלאגינים שונים , המון ידע בתכנות ומלא עבודה "מלוכלכת" ומסורבלת.
וורדפרס (באנגלית: WordPress, הפירוש המילולי: מכבש דפוס) היא מערכת ניהול תוכן המופצת באופן חופשי תחת הרישיון הציבורי הכללי של גנו. המערכת כתובה בשפת PHP על בסיס מסד נתונים MySQL, וממאפייניה הבולטים מערכת תוספים וארכיטקטורה של ערכות עיצוב.
וורדפרס יצאה לאור לראשונה ב-27 במאי 2003 על ידי מאט מולנווג[1] ומייק ליטל, כממשיכה הרשמית של b2/cafelog. כיום היא מערכת ניהול התוכן הפופולרית ביותר באינטרנט - כ-23.5% מהאתרים בעולם פועלים על גבי וורדפרס (אחד מכל ארבעה אתרים).[2] החברה המסחרית מאחורי וורדפרס, חברת אוטומטיק, מדווחת שבעולם קיימים כ-77 מיליון אתרי וורדפרס, כשמחציתם מאוחסנים על שרתי החברה ושאר האתרים באחסון עצמי.[3] המערכת מתאימה להפעלת בלוגים קטנים ואתרי ענק כאחד - מתוך 100,000 האתרים הגדולים בעולם כ-15% מופעלים על וורדפרס, ומתוך מיליון האתרים הגדולים בעולם כ-22% עושים שימוש במערכת זו.[4]
פלטפורמת וורדפרס כוללת מאפיינים כלליים התואמים לכלל מערכות הבלוגים ומאפיינים מתקדמים התואמים למערכות ניהול תוכן מתקדמות. וורדפרס עומדת בתקני רשת מקובלים, ידידותית למנועי חיפוש, בעלת קישורים נקיים, מאפשרת מעקב אחרי שינויי עריכה, מכילה מערכת תגובות מובנית, מערכת לניהול קובצי מדיה ועוד.
המאפיין הבסיסי של פרסום פוסטים ועמודים סטטיים שוכלל וכיום ניתן להגדיר סוגי תכנים מותאמים אישית. מאפייני קטלוג ותיוג שוכללו אף הם, כך שניתן להוסיף טקסונומיה מותאמת אישית מעבר לקטגוריות והתגיות המוצעות כברירת מחדל.
וורדפרס כוללת מערכת מובנית של ערכות עיצוב הניתנות להתקנה מהירה ומאפשרת החלפת ערכות בלחיצת כפתור. בתוך מערכת ערכות העיצוב משולבת מערכת וידג'טים מתקדמת המאפשרת להתקין, לשנות, להזיז ולסדר וידג'טים ללא כל ידע ב-PHP או ב-HTML על ידי גרירת הווידג'טים מתפריט לתפריט. מערכת תפריטים מותאמת אישית מאפשרת ליצור תפריטי ניווט מתוך מערכת הניהול, ללא צורך בידע מוקדם ב-JavaScript או ב-CSS. מעבר לכך, המערכת מאפשרת למפתחים לבצע התאמות מתקדמות בעזרת מערכת מובנית לעריכת קובצי HTML ו-PHP של ערכות העיצוב.
לוורדפרס ארכיטקטורת תוספים עשירה המאפשרת למשתמשים ולמפתחים להרחיב את היכולות של המערכת מעבר ליכולות הבסיסיות, מערכת המסננים מאפשרת לבצע שינויים והתאמה תוך מיזעור שורות הקוד הדרושות בפיתוח תוספים.
וורדפרס היא פלטפורמה מתקדמת לניהול אתר ו/או רשת אתרים. אפשרות ה"רשת אתרים" (שנקראה בעבר "מולטי יוזר" או ה-"WordPress MU"[5]) מאפשרת ליצור מספר אתרים על אותה פלטפורמה ללא צורך בביצוע התקנות מרובות. בעבר פותחה מערכת נפרדת לתמיכה בריבוי אתרים, אך שתי המערכות הנפרדות מוזגו להתקנה סטנדרטית אחת, החל מגרסה 3.0 של וורדפרס שיצאה לאור ב-17 ביוני 2010.[6]
ארכיטקטורת וורדפרס תומכת בריבוי שפות, דבר שבא לידי ביטוי במספר היבטים כגון תרגום מחרוזות לשפות מקומיות, תמיכה בשפות הנכתבות משמאל-לימין ומימין-לשמאל, התאמות עיצוב פרטניות לשפות מסוימות, והתאמות בקוד שנדרשות בשפות מסוימות.(ויקיפדיה)
מערכת וורדפרס (WordPress) מציעה 2 סוגי פלטפורמות לבניית אתרים , האחת היא תוכנה בקוד פתוח הדורשת את הורדת התוכנה , רכישת נפח איחסון על השרת , התקנת המערכת על השרת , התקנת בסיס נתונים, התקנת תבנית עיצוב , חיבור דומיין , התקנת ווידג'טים ו פלאגינים , תחזוקה שוטפת, עידכוני אבטחה , חיבור דומיין וכו'.. וכו.. , בקיצור , הרבה עבודה "מלוכלכת" , הבחירה בפלטפורמה הזאת מתאימה לבעלי ידע רחב בתכנות ובניית אתרים וכאלו שיש להם הרבה זמן פנוי להתעסק עם הרבה דברים טכניים , בניית אתר בשיטה הזו הרבה יותר מורכבת ומסובכת , דורשת הרבה עבודה "שחורה" וסזיפית , תהליך הקמת האתר בשיטה הזו דורשת הרבה ידע מקדים , בנייה השיטה הזו היא גם הרבה יותר ארוכה ולרוב תהיה גם הרבה יותר יקרה , יש לקחת בחשבון שהמשמעות של בניית אתר בשיטה הזאת היא שאתם בעצם אחראים על כל אספקט של האתר כולל:
הורדת התוכנה של וורדפרס (WordPress), רכישת המקום על השרת , התקנת וורדפרס (WordPress) על השרת , התקנת תוספים של וורדפרס (WordPress) , התקנת תבנית עיצוב של וורדפרס (WordPress) , כמו כן , יש צורך בתחזוקה שוטפת של האתר כולל אחריות על כל נושא האבטחה ועידכוני גרסה של וורדפרס (WordPress).
היתרון של בניית אתר בצורה הזו היא בעיקר הגמישות והבלתי מוגבלת ומומלצת רק למי שיש ניסיון רב עם המערכת והרבה זמן פנוי.
מבט חטוף במדריך המצורף ממחיש את הפרוצדורה הדרושה על מנת לבנות אתר ו
ורדפרס (WordPress) באמצעות הורדת מערכת וורדפרס (WordPress) והתקנתה על השרת, שימו לב שכל הפרוצדורה הטכנית היא שלב הכרחי ומקדים עוד לפני שבכלל התחלנו לעצב את אתר ה וורדפרס (WordPress) שלנו.
לאלו מאיתנו שאוהבים דברים מהירים בשיטת האינסטנט , החבר'ה ב וורד פרס (WordPress) , השיקו שירות קל ומהיר לבניית אתרים בשיטת EXPRESS , ההבדל העיקרי בין גרסת ה ORG של וורדפרד לגרסאת ה EXPRESS של וורד פרס (WordPress) בתצורת ה COM , הוא קודם כל העובדה שאין צורך להתקין שום דבר, האחסון הוא חינם לחלוטין , כל מה שצריך זה להכנס לאתר וורד פרס (WordPress) ליצור חשבון משתמש , לבחור תבנית ואפשר התחיל לבנות את האתר שלכם , הכל כבר מוכן ומובנה במערכת ו
ורדפרס (WordPress) שמותקנת כבר באופן אוטומטי על ענן , ובעצם מציעה שירות בניית אתר לבד בדומה לשירות של WIX.
היתרון בבניית אתר בתצורת ה COM של וורד פרס (WordPress) הוא קודם כל הקלות והמהירות , אין צורך בידע קודם ובהתעסקות מיותרת וטכנית בכל מיני התקנות למיניהן של תוספים , תבניות עיצוב וכו', הכל כבר מובנה , כולל אחסון על השרת , עדכוני אבטחה ומגוון תוספים מוכנים לשימוש.
החסרון בתצורה הזו של אתר וורד פרס (WordPress) הוא בעיקר שהוא קצת מוגבל מפני שאין אפשרות להעלות איזה תבנית שאתם רוצים , ניתן להשתמש רק באחת מהתבניות שמוצעות ע"י המערכת , כמו כן , לא ניתן להשתמש בתוספים של צד שלישי , ועל מנת להסיר את הפרסומות של ו
ורדפרס (WordPress) ולחבר דומיין אישי יש צורך בתשלום נוסף.
השוואה בין 2 תצורות וורדפרס (WordPress)
- הרבה "עבודה מלוכלכת" על מנת להתקין את מערכת וורדפרס (WordPress) על השרת והרבה מאוד התעסקות טכנית הדורשת הרבה ידע מקדים.
- אתה צריך לדאוג בעצמך לרכישת שטח אחסון על השרת , התקנת מערכת וורדפרס (WordPress) על השרת ,התקנת תבנית העיצוב והתוספים ל וורדפרס (WordPress) , כמו כן תצטרך לדאוג בעצמך לכל נושא הגיבויים , האבטחה העידכונים והתחזוקה השוטפת של מערכת ההפעלה של וורדפרס (WordPress)
- תוכל להתקין בעצמך תוספים שונים של וורדפרס (WordPress) ולהוסיף קוד חיצוני ללא הגבלה.
- תמיכה תוכל למצא בפורום של וורדפרס (WordPress) בכתובת WORDPRESS.ORG
- אין צורך ברישום
- אין צורך להתעסק כלל בצד הטכני כך שתוכל להתרכז בעיצוב ובתוכן של אתר ה וורדפרס (WordPress) שלך
- אחסון , אבטחה , גיבויים ועידכוני תוכנה מבוצעים באופן אוטומטי ע"י הצוות של וורדפרס (WordPress) , כך שאתה יכול לישון בשקט ולדאוג אך ורק לתוכן ועיצוב האתר , ניתן גם להוסיף שטח אחסון ולחבר דומיין אישי בתוספת תשלום.
- אין צורך בהתקנת תוספים חיצוניים , הכל כבר מובנה במערכת
- יש צורך ברישום מהיר ופתיחת שם משתמש וסיסמא באתר WORDPRESS.COM
ננסה לעשות סיכום ביניים לגבי עיקרי ההבדלים בין 2 אפשרויות בניית האתר באמצעות מערכת וורדפרס (WordPress) , ובהמשך נעמוד על כמה הבדלים נוספים כגון הבדלי מחירים ועלויות , גמישות ומגבלות , פיתוח ותחזוקה.
אז כפי שהסברנו וורדפרס (WordPress) היא מערכת לבניית אתרי אינטרנט , היא התחילה כממשק לבניית בלוגים ועם הזמן השתדרגה וכיום ניתן לבנות כמעט כל אתר אינטרנט , החל מאתר תדמית ועד חנות וירטואלית המבוססת על ו
ורדפרס (WordPress) , באמצעות התקנת תוספים שונים ותוספות של קוד CSS או PHP.
ו
ורדפרס (WordPress) היא המערכת הכי נפוצה היום לבניית אתרים ומניעה כ 24% מאתרי האינטרנט בעולם.
ישנן 2 אפשרויות לניית אתר וורדפרס (WordPress)
אפשרות ראשונה לבניית אתר וורדפרס (WordPress) -
הורדת תוכנית ו
ורדפרס (WordPress) חינם מאתר WORDPRESS.ORG, והתקנה עצמאית על שרת ( יש צורך לרכוש שרת ולהתקין באופן עצמאי) , הצורה הזאת יכולה להיות מהנה ומאתגרת , אולם, היא דורשת הרבה מאוד רקע טכנית והתעסקות עם התקנת המערכת ותחזוקה שוטפת של מערכת ו
ורדפרס (WordPress) , בנוסף השיטה הזו דורשת אחריות רבה מצדכם כולל חיפוש והתקנה עצמאית של תבנית עיצוב, תוספים , עידכוני אבטחה וגיבויים שוטפים של האתר כמו גם מעקב שוטף אחר תחזוקת האתר ועידכון מערכת ו
ורדפרס (WordPress).
אפשרות שניה לבניית אתר ו
ורדפרס (WordPress)-
היא לבנות את האתר על השרת של WORDPRESS.COM , אשר מציעים את אותה מערכת ו
ורדפרס (WordPress) , בתצורה של מערכת אינטרנטית המותקנת באופן אוטומטי על ענן, הכל כבר מותקן מראש כך שאין צורך להתעסק בצד הטכני , תוכלו לבנות את האתר שלכם על מערכת ו
ורדפרס (WordPress) בצורה כזאת שתוכלו להתרכז בעיצוב ובתוכן , והצוות של ו
ורדפרס (WordPress) ידאג לכל הצד הטכני המסורבל כך שתוכלו לישון בשקט.
אין צורך להוריד תוכנה או לבצע התקנה כלשהיא ואין צורך לשלם עבור אחסון האתר או לנהתנהל מול שרתי אחסון שונים , הכל כבר כלול.
איך יודעים באיזה גרסה של וורד פרס (WordPress) לבחור?
תצורת וורדפרס (WordPress) בענן WORDPRESS.COM , מתאימה לכולם , בלוגרים , צלמים,בעלי מסעדות , עסקים קטנים ולכל מי שרוצה לבנות אתר אינטרנט בקלות ובמהירות ללא התעסקות מיותרת בתכנות ובפרוצדורה טכנית מסורבלת
מצד שני , למי שרוצה שליטה מלאה על האתר שלו מכל הכיוונים כולל שליטה על הקוד והאחסון ויש לו רקע וניסיון רב בתכנות , יכול לבחור באופציה של WORDPRESS.ORG.
האם מערכת וורדפרס (WordPress) היא חינם?
הרבה אנשים נוטים לחשוב שבניית אתר ב וורדפרס (WordPress) היא חינמית לחלוטין , אז האם אתר וורדפרס (WordPress) הוא חינם?
כן ולא!
אם נבחר את מערכת WORDPRESS.ORG ונוריד את מערכת ו
ורדפרס (WordPress) , נצטרך לשלם עבור שטח האחסון על השרת על מנת שנוכל להתקין את מערכת ו
ורדפרס (WordPress) על השרת , בנוסף נצטרך לרכוש בנפרד תבנית ו
ורדפרס (WordPress) עבור האתר שלנו, ונצטרך לשלם עבור תוספים לאתר הו
ורדפרס (WordPress) שלנו, כך שהורדת התוכנה היא חינם, אבל ישנם הרבה תוספות שנצטרך לשלם עבורן כסף.
אם נבחר את מערכת WORDPRESS.COM , אם לא אכפת לנו שהאתר שלנו ישב על דומיין גנרי שנראה כך MYWEBSITE.WORDPRESS.COM , ויהיה עם פרסומות של ו
ורדפרס (WordPress) , אז אכן ישנה גרסא חינמית של ו
ורדפרס (WordPress) , אולם, אם נרצה אתר קצת יותר מקצועי , נצטרך לשלם , החבילות של ו
ורדפרס (WordPress) , נעות בין 99$ לשנה לחבילת
פרימיום הבסיסית הכוללת 13GB נפח אחסון ו399$ לחבילת עסקים הכוללת תוספת של חנות וירטואלית ו 50 תבניות פרימיום לבחירה.
בגדול מודל התמחור שלהם די דומה ל WIX.
לסיכום , נוכל לבנות אתר אינטרנט או בלוג חינם באמצעות ו
ורדפרס (WordPress) , אבל נצטרך להסתפק בדומיין גנרי על תת דומיין של ו
ורדפרס (WordPress) , פירסומות של וורדפרס ו 3GB אחסון, אם נרצה לשדרג , לחבר דומיין או להסיר פרסומות נצטרך לשלם עבור השירות.
לחלופים אם נוריד את התוכנה החינמית של ו
ורדפרס (WordPress), נאלץ לשלם עבור אחסון (5-100$ בשנה) , עבור תבנית עיצוב ועבור תוספים.
|
|
|
|
|